Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Πως γίνεται το Τατουάζ;

Το τατουάζ γίνεται με τη βοήθεια μιας ειδικής βελόνας, και ενός μηχανήματος ειδικό για αυτή τη δουλειά, όπου λειτουργεί με πηνία και ρεύμα.

Στην ουσία η βελόνα τρυπάει με μικρά αλλεπάληλλα τσιμπήματα το δέρμα, και εισάγει το χρώμα μέσα σ’ αυτό, στη θέση της μελανίνης. (μελανίνη είναι η ουσία που παράγει ο οργανισμός μας και φαίνεται μαύρο το δέρμα μας το καλοκαίρι με τον ήλιο, κι αντίστοιχα με την έλλειψη αυτής φαίνεται άσπρο το χειμώνα).

βελόνα tattoo στο δέρμαΣτην ουσία εισάγεται με τη βελόνα, ειδικό χρώμα σε συγκεκριμένη θέση μέσα στο δέρμα, όπου δεν "φεύγει" ή δεν απορροφάει ο οργανισμός μας.

Αυτά τα μικρά τσιμπήματα μέσα στο δέρμα και η έκχυση μελανιού, γίνονται σε συγκεκριμένα σημεία, που στο σύνολό τους οπτικά, σχηματίζουν ένα όμορφο σχέδιο, το tattoo μας! Μάλιστα, το σημείο που "χύνεται" το μελάνι είναι τέτοιο, που είναι πολύ ορατό, μιας και το δέρμα επιφανειακά είναι διάφανο.

Το τατουάζ είναι μόνιμο, αλλά υπάρχουν και τα τατουάζ τύπου «Χέννα», τα οποία κρατάνε για μερικές μέρες, είναι δηλαδή προσωρινά.



Τα χρώματα που χρησιμοποιούνται είναι ειδικά και υποαλέργικά, από καλές εταιρίες.

Τα χρώματα στα τατουάζ προέρχονται από φυτικά υλικά συνήθως, φαινομενικά δηλαδή δεν είναι βλαβερά, και εισάγονται στο δέρμα μας σε βάθος 3-5 χιλιοστών, ανάλογα με το χρώμα (με το μαύρο να εισάγεται στα 3 χιλιοστά περίπου), ενώ εξαίρεση αποτελεί το κόκκινο, που εισάγεται στα 5-8 χιλιοστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου